Welkom bij Fysiotherapie De Vos. In Spijkenisse al meer dan 30 jaar specialist in beweging.
KISS-syndroom

Uit wetenschappelijke studies blijkt, dat het functioneren van de bovenste nekgewrichten van groot belang is voor de houding- en motoriekontwikkeling van de pasgeborene. In de eerste maanden van de baby zijn deze gewrichtjes ook belangrijk voor een goede zuig- en slikreflex. Is de baby een "huilbaby", dan is dat dikwijls een gevolg van pijnlijke en geblokkeerde bovenste nekgewrichtjes, het zogenaamde KISS-syndroom.

Verondersteld wordt dat het lange liggen van de baby dan een tť grote belasting vormt voor de geblokkeerde hoge nekwervels. De manueeltherapeut zal met zijn specifieke behandeltechnieken de ongunstige situatie in de bovenste nekgewrichtjes (en bekken) trachten te normaliseren en werkt alszodanig 'voorwaardenscheppend' in de voor de zuigeling zo belangrijke functies van de hoge nek.

Niet alleen vlak na de geboorte, maar maanden (soms jaren) daarna blijkt manuele therapie een effectieve therapie te zijn. De asymmetrie van de zuigeling is ťťn van de duidelijke symptomen van het KISS-syndroom.

Bij oudere kinderen spreekt men van het KIDD-syndroom. Hoofdpijnklachten en motoriekstoornissen zijn enkele symptomen.

We werken nauw samen met enkele kinderfysiotherapeuten.

Sjaak de Vos houdt zich sinds jaren bezig met de behandeling van zuigelingen en kinderen. De therapie is zeer succesvol. Na 2-4 behandelingen is er meestal een duidelijk behandelresultaat!

Wilt u meer informatie over het KISS/KIDD - syndroom?  Vraag om een intake bij Sjaak de Vos, hij kan u vertellen of behandeling zinvol is.

Kijk voor meer informatie ook op de website www.kiss-kinderen.nl